alla kategorier
EN

Tredjeparts fiberoptiska sändtagare: Möjligheter för datacenter och 5G-applikationer

Publiceringstid: 2021-07-20 Visningar: 52

Med utvecklingen av olika IT -lösningar, utvecklingen av 5G -applikationer och uppgraderingen av datacenter har ett stort antal optiska modulkrav dykt upp under de senaste åren. Bland dessa optiska moduler blir moduler från tredje part mer och mer populära. Den här artikeln kommer att fördjupa varför tredje parts optik kommer att bli populär och vilka möjligheter den ger för 400G- och 5G-applikationer.

Varför Tredjepartsoptik Blir populärt?
När tredjepartsoptik eller kompatibla sändtagare först visade sig tvivlade folk på deras prestanda och kompatibilitet jämfört med OEM-sändtagare (eller originalmärkeoptik) från originalutrustningstillverkare. Därför används vanligtvis OEM -sändtagare. Efter decennier av utveckling har tredjeparts transceivrar bevisat sin goda kvalitet. Samtidigt har många begränsningar hittats i OEM -sändtagare. OEM-moduler är mycket dyrare än moduler från tredje part, och deras tjänster är mycket begränsade. Till exempel stöder de inte gratis uppgraderingar, vilket är mycket viktigt för nätverksanvändare.
Jämfört med OEM-sändtagare, utöver stora rabatter (vanligtvis mer än 80%) och gratis livstidsuppgraderingar, stöder optiska enheter från tredje part också traditionell OEM-utrustning som OEM-switchar. Så länge produkten har avbrutits är det svårt att hitta en matchande sändtagare från originalutrustningstillverkaren. Även om det finns OEM -produkter är det inte bekvämt att köpa OEM -sändtagare när det finns olika OEM -enheter i ett nätverk. I det här fallet kan vissa tredjepartstillverkare tillhandahålla flerpartskompatibla transceivrar, och vissa erbjuder även omkodningstjänster för att ändra modulkompatibilitet, hjälpa användare att lösa inkompatibilitetsproblem mellan olika enheter och bättre använda OEM-modulen.
Viktigast av allt, tredje parts sändtagare tillhandahåller bättre tjänster. Enligt Sherman Antitrust Act har dessa sändtagare ingen effekt på garantin för OEM -utrustning. Detta är en federal lag som föreskriver att när användare använder tredjepartskompatibla produkter kan OEM inte upphäva garantin eller annat stöd. Kort sagt ger tredjepartsoptik samma testkvalitet som OEM-sändtagare, men till en mycket lägre kostnad och livstidsgaranti. Med tanke på alla fördelar jämfört med OEM-moduler har tredje parts sändtagare blivit en nödvändighet.

Tredje parts sändare/mottagare Nuvarande status och trender
Med ökningen av tredje parts sändtagare har många tredjepartsleverantörer dykt upp. Priset på transceivrar som tillhandahålls av dessa tillverkare är mycket lägre än för OEM -tillverkare, men kvaliteten är densamma och servicen är bättre. Detta bidrar till den snabba utvecklingen av tredjepartsoptik och gör att tredjepartsoptik har en ökande andel på marknaden för optiska transceivrar.
Enligt prognosen från Research Nester, en ledande leverantör av strategiska marknadsundersökningar och konsulttjänster, år 2027, förväntas den globala tredjepartsmottagarmarknaden växa från 620 miljoner dollar 2017 till 1.3556 miljarder dollar. År-till-år tillväxttakten 2027 kommer att nå 8.18% jämfört med föregående år.

图片 1

Tredjepartsoptikens roll i datacenter och 5G -applikationer
Den globala marknaden för optisk sändtagare från tredje part blomstrar med stöd av två stora marknadsmöjligheter. Den ena är höghastighetsnätverkskraven i framväxande 5G-nätverk och molnlösningar, och den andra är datacenteruppgraderingar, till exempel övergången till 400G.
Ingen vet hur 5G -infrastruktur kommer att se ut, eftersom den fortfarande testas. Med den snabba uppdateringen av tekniken kommer många förutplacerade moduler sannolikt att överges. Därför kräver distribution av utrustning och moduler i olika skeden, till exempel fronthaul, midhaul och backhaul, kostnadsbesparande åtgärder för att minska risken för osäkerhet. Tredjepartsleverantörer tillhandahåller kostnadseffektiva moduler som 10G WDM SFP+, 25G DWDM och 100G QSFP28, som kan hjälpa tjänsteleverantörer att minska kostnader och liknande risker till viss del.
Eftersom olika applikationer leder till en dramatisk ökning av datacentratrafik, ökar också efterfrågan på transceivrar med höga överföringshastigheter (vanligtvis över 100G). Idag kan många tredjepartsleverantörer tillhandahålla 25G/40G/100G-mottagare med samma prestanda som OEM-moduler. För moduler med högre hastigheter som 200G och 400G tar det tid att uppgradera datacenter för hela branschen. I det här fallet har tredjeparts transceivrar omfattande fördelar jämfört med OEM-transceivrar och kan ge möjligheter för testning och test.
Men möjligheter åtföljs ofta av utmaningar. Alla tredjepartsleverantörer är inte lika skapade. Många små tredjeparts modultillverkare kan inte garantera kvaliteten på sändtagaren, särskilt den nyligen släppta versionen som 400G-sändtagaren. Dessa leverantörer har inte kvalificerade tekniska team och utrustning för att testa deras produkters prestanda. Därför är det avgörande att välja en tredjeparts transceiver med kvalitetssäkringstestning, och det är också en stor utmaning för många tredjepartsleverantörer.
En annan stor utmaning är att vissa OEM-tillverkare saknar hårdvara för att stödja moduler från tredje part, och de varnar för att använda optiska sändtagare från tredje part. Detta kräver att tredjepartstillverkare alltid tillhandahåller kvalificerade produkter och bättre tjänster för att vinna kundernas förtroende.
Sammanfattningsvis, jämfört med optiska OEM-enheter, kan tredjeparts transceivrar inte bara ge fördelar som lägre kostnader och bättre tjänster, utan också minska risken för att använda den senaste tekniken eller applikationer som 5G. Även om utmaningarna kvarstår är det värt att gå in i tredje parts värld.